Candát z trouby v petrželové strouhance

Candát z trouby v petrželové strouhance

Ingredience:

  • 600 g filetů z candáta nebo jiné sladkovodní ryby
  • mořská sůl
  • 1 svazek petrželky (nejlépe hladkolisté)
  • 1 bochníku světlého toustového chleba
  • 50 g parmazánu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce olivového oleje


Postup:

Rybí filety osolte a připravte čerstvou strouhanku. V robotu rozmixujte petrželku, přidejte chleba a parmazán a mixujte na drobky. V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Ve směsi namáčejte porce ryby a ihned obalujte v ochucené strouhance. Opatrně, ale dobře strouhanku přitlačte a porce klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí štětce pokapejte směsí oleje a másla a pečte v troubě předehřáté na 250 °C asi 20 minut dozlatova. Pokud je ryba už hotová, ale strouhanka ještě nezezátla, krátce zapněte gril.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz