Filety ze sivena s ořechovou krustou

Filety ze sivena s ořechovou krustou

Ingredience (4 porce):

  • 8 filetů ze sivena
  • mletý pepř
  • 100 g másla

KRUSTA:

  • 100 g vlašských ořechů
  • 4 lžíce strouhanky
  • hrst libečku
  • sůl
  • 50 g másla

Postup:

 

Ořechy nasekáme nahrubo a na pánvi nasucho opražíme, odstavíme, smícháme se strouhankou, nasekaným libečkem, osolíme a necháme zchladnout. Nakonec smícháme s máslem.
Filety sivena několikrát nařízneme na straně kůže, opepříme je a kůží dolů opečeme na přepuštěném másle. Během opékání filety svrchu přeléváme máslem.
Filety přeložíme do pekáče, navršíme ořechovou krustu a při maximální teplotě zapečeme v troubě dozlatova.

 

www.ceskatelevize.cz