Tuňákové burgery s kukuřicí

Tuňákové burgery s kukuřicí

Ingredience:

  • 85 g bílého chleba (toustového, bagety, ciabatty, veky), natrhaného na kousky
  • 200g konzerva sterilované kukuřice, slitá
  • 2 cca 200g konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, důkladně slité
  • 25 g strouhaného čedaru
  • 3 jarní cibulky, najemno nasekané
  • 1 vejce, prošlehané
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř

K PODÁVÁNÍ:

  • celozrnné žemle
  • salátové listy + rajčatová salsa


Postup:

Do mixéru či chopperu vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku; přesypte ji do mísy. Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte. Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy, přidejte tuňáka, sýr, jarní cibulky a trochu soli a pepře. Důkladně promíchejte. Po troškách přidejte vejce (možná nebude potřeba celé), aby vznikla lepivá hmota, z níž půjdou vytvarovat čtyři stejné karbanátky. Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte na něm burgery, 5 minut z každé strany, dozlatova a aby byly uprostřed prohřáté. Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu a na ně dejte kopečky salsy.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz