Losos s plněným paprikovým luskem

Losos s plněným paprikovým luskem

Ingredience (4 porce):

  • losos 800 gramů (filety)
  • paprika žlutá 2 kusy
  • rajčata sterilovaná 1 konzerva (krájená)
  • olej olivový 6 lžic
  • pažitka 1 hrst (nasekaná )
  • petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná )
  • sýr Parmazán 1 lžíce (hoblinky, na ozdobu)
  • rajčátka cherry 4 kusy (na ozdobu)
  • bageta 4 plátky
  • sůl
  • pepř
  • cukr


Postup:

Lososa naporcujte na 4 filety. Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a rybu na něm z obou stran opékejte na středním plameni asi 4 minuty (celkem 8 minut). Mezitím překrojte napůl papriky, vydlabejte semínka a na další pánvi na oleji je opečte nejprve řeznou stranou dolů, poté ze všech stran dozlatova. V kastrůlku prohřejte rajčata spolu se solí, pepřem, cukrem a bylinkami. Teplé papriky plňte rajčatovou směsí a na nahřátém talíři je podložte plátkem na troše olivového oleje opečené bagety, aby se nesesouvaly. Ozdobte cherry rajčátkem, parmazánem a přidejte lososa osoleného mořskou solí.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz