Ingredience:
- 2 kg slávek
- 1,5 kg šalotky
- 150 g česneku
- 100 + 100 ml olivového oleje
- 1 kg drcených rajčat
- čerstvý rozmarýn a tymián
- 0, 75 l bílého vína
- 0, 75 l rybího vývaru
- sůl
- 4 bobkové listy
- 2 čerstvé chilli papričky
- muškátový oříšek
- 2 citrony
- svazek petrželky kudrnky
- svazek plocholisté petrželky
- muškátový oříšek
Postup:
Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme drcená rajčata, bylinky, víno, rybí vývar, bobkový list, nasekané chilli, citronovou šťávu. Ochutíme muškátovým oříškem a solí. Vmícháme velké množství nasekané petrželky. Vložíme očištěné slávky a 10 minut povaříme. Na závěr ještě dochutíme olivovým olejem a bílým vínem.
Zdroj: www.ceskatelevize.cz