Mušle po marseillsku

Mušle po marseillsku

Ingredience:

  • 2 kg slávek
  • 1,5 kg šalotky
  • 150 g česneku
  • 100 + 100 ml olivového oleje
  • 1 kg drcených rajčat
  • čerstvý rozmarýn a tymián
  • 0, 75 l bílého vína
  • 0, 75 l rybího vývaru
  • sůl
  • 4 bobkové listy
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • muškátový oříšek
  • 2 citrony
  • svazek petrželky kudrnky
  • svazek plocholisté petrželky
  • muškátový oříšek

Postup:

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme drcená rajčata, bylinky, víno, rybí vývar, bobkový list, nasekané chilli, citronovou šťávu. Ochutíme muškátovým oříškem a solí.  Vmícháme velké množství nasekané petrželky. Vložíme očištěné slávky a 10 minut povaříme. Na závěr ještě dochutíme olivovým olejem a bílým vínem.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz