Krevety s olivovým aioli

Krevety s olivovým aioli

Ingredience:

  • 20 středně velkých čerstvých krevet, oloupaných, s ocásky
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 80ml citronové šťávy
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • olivový olej
  • 600g brambor ve slupce, nakrájených na čtvrtky
  • 10 hoblinek másla
  • 4 větvičky čerstvého tymiánu

NA OLIVOVÉ AIOLI:

  • 125g majonézy
  • 2 lžíce sekaných zelených oliv
  • 1 lžíce solených kaparů, osušených, nasekaných
  • 1 lžíce nasekaného kerblíku
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný
  • mořská sůl a čerstvě namletý pepř


Postup:

Troubu předehřejte na 180°C. Krevety, česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř promíchejte v míse a deset minut nechte marinovat. Mezitím pokropte plech olivovým olejem a rozdělte na něj brambory, poklaďte je máslem a dejte péct. Po deseti minutách brambory obraťte, osolte a opepřete a přidejte větvičky tymiánu. Pečte celkem 20 minut. Na olivové aioli smíchejte majonézu, olivy, kapary, kerblík, česnek, sůl a pepř. Na závěr orestujte na rozpálené pánvi s olejem krevety; potřebují asi 2 minuty z každé strany. Servírujte společně.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz