Ingredience:
- 20 středně velkých čerstvých krevet, oloupaných, s ocásky
- 4 stroužky česneku, rozmačkané
- 80ml citronové šťávy
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- olivový olej
- 600g brambor ve slupce, nakrájených na čtvrtky
- 10 hoblinek másla
- 4 větvičky čerstvého tymiánu
NA OLIVOVÉ AIOLI:
- 125g majonézy
- 2 lžíce sekaných zelených oliv
- 1 lžíce solených kaparů, osušených, nasekaných
- 1 lžíce nasekaného kerblíku
- 1 stroužek česneku, rozmačkaný
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
Troubu předehřejte na 180°C. Krevety, česnek, šťávu z citronu, sůl a pepř promíchejte v míse a deset minut nechte marinovat. Mezitím pokropte plech olivovým olejem a rozdělte na něj brambory, poklaďte je máslem a dejte péct. Po deseti minutách brambory obraťte, osolte a opepřete a přidejte větvičky tymiánu. Pečte celkem 20 minut. Na olivové aioli smíchejte majonézu, olivy, kapary, kerblík, česnek, sůl a pepř. Na závěr orestujte na rozpálené pánvi s olejem krevety; potřebují asi 2 minuty z každé strany. Servírujte společně.
Zdroj: www.apetitonline.cz