Treska s rozmarýnem

Treska s rozmarýnem

Ingredience:

  • treska 500 gramů (filety)
  • pórek 150 gramů (na kolečka)
  • cibule šalotka 100 gramů (podélně na půlky)
  • smetana zakysaná 0,3 decilitrů (light)
  • žloutek 1 kus
  • rozmarýn 4 snítky
  • olej 5 gramů (na vymazání misek)
  • sůl 2 špetky


Postup:

Rybí filety rozdělíme na čtyři části a osolíme je. Čtyři zapékací misky vytřeme olejem. Zakysanou smetanu rozšleháme se žloutkem. Šalotky oloupeme a podélně rozkrojíme na půlky, pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Do připravených vymazaných misek stočíme rybí filety proložené rozmarýnem a mezi ně rozdělíme půlky šalotek a kolečka pórku. Ryby se zeleninou v miskách zalijeme smetanou se žloutkem, misky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz