Česnekové krevety na špízu

Česnekové krevety na špízu

Ingredience:

  • 8 větších čerstvých krevet, loupaných, s ocásky
  • 100g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušených chilli lupínků
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • mořská sůl
  • lístky máty na ozdobu


Postup:

Osm dřevěných špejlí na špízy namočte na 20 minut do vody a pak na ně napíchejte krevety. Rozpalte nepřilnavou pánev, přidejte máslo, olej, chilli, česnek a sůl a zahřívejte asi minutu, dokud se máslo nerozpustí. Pak na něm postupně opékejte krevetové špízy; trvá to 3–4 minuty z každé strany. Přesuňte je na talíř, ozdobte mátou a pokapejte máslem z pánvičky.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz