Tempura

Tempura

Ingredience:

  • paprika červená 1 kus (menší)
  • paprika 1 kus (žlutá, menší)
  • cuketa 1 kus (menší)
  • mrkev 1 kus (větší)
  • olej (na smažení)
  • krevety 12 kusů (vařené, oloupané s ocasní ploutvičkou)

NA TĚSTO:

  • sůl 0,5 lžiček
  • škrob kukuřičný 0,5 hrnků
  • voda 1 hrnek (ledová)
  • vejce 1 kus
  • jedlá soda 1 lžička
  • kypřící prášek do pečiva 1 lžička
  • cukr 1 lžička
  • mouka pšeničná hladká 0,5 hrnků


Postup:

Papriky opláchneme, zbavíme semínek, nakrájíme podélně na šestiny a každou z nich překrojíme příčně na polovinu. Mrkev oloupeme, cuketu opláchneme a nakrájíme na plátky - mrkev asi na 3 mm a cuketu na 5 mm. V míse smícháme všechny suché přísady na těstíčko a vmícháme do nich vejce rozšlehané v ledové vodě. Kousky zeleniny a krevety jednotlivě namáčíme v těstíčku (nejlépe jídelními hůlkami nebo dlouho pinzetou). Obalené kousky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Hotové kousky klademe na tácek s papírovou utěrkou, abychom je zbavili přebytečného oleje

 

Zdroj: www.chutastyl.cz