Slávky s nádivkou

Slávky s nádivkou

Ingredience:

  • živé slávky se zavřenými lasturami 500 g
  • suché bílé víno 100 ml
  • česnek, rozdrcený 3 stroužky

NÁDIVKA:

  • strouhanka 1 hrnek
  • hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
  • česnek, rozdrcený 3 stroužky
  • extra panenský olivový olej3 lžíce
  • bílek 1 ks
  • čerstvá šalvěj nakrájená nadrobno 1 snítka
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • špetka chilli

Postup:

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Očištěné slávky v hrnci podlijte vínem a přidejte česnek. Uveďte do varu a na mírném plameni pod pokličkou povařte 5–8 minut, až se mušle otevřou. Ty, které se neotevřely, vyhoďte. Promíchejte strouhanku, petržel, česnek, olej, bílek a šalvěj, směs osolte, opepřete a přidejte trochu chilli. Z každé mušle odstraňte volnou prázdnou lasturu a vzniklou nádivku naneste na lasturu s mušlí, rozložte je na plech, vložte do trouby a pečte 8 až 10 minut, až nádivka zpevní.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz