Ingredience:
- živé slávky se zavřenými lasturami 500 g
- suché bílé víno 100 ml
- česnek, rozdrcený 3 stroužky
NÁDIVKA:
- strouhanka 1 hrnek
- hladkolistá petržel, nakrájená 1 hrst
- česnek, rozdrcený 3 stroužky
- extra panenský olivový olej3 lžíce
- bílek 1 ks
- čerstvá šalvěj nakrájená nadrobno 1 snítka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka chilli
Postup:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Očištěné slávky v hrnci podlijte vínem a přidejte česnek. Uveďte do varu a na mírném plameni pod pokličkou povařte 5–8 minut, až se mušle otevřou. Ty, které se neotevřely, vyhoďte. Promíchejte strouhanku, petržel, česnek, olej, bílek a šalvěj, směs osolte, opepřete a přidejte trochu chilli. Z každé mušle odstraňte volnou prázdnou lasturu a vzniklou nádivku naneste na lasturu s mušlí, rozložte je na plech, vložte do trouby a pečte 8 až 10 minut, až nádivka zpevní.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz