Ingredience:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 400g konzerva sekaných rajčat
- 1 vrchovatá lžička přírodního cukru
- odrhnuté lístky z pár snítek čerstvého tymiánu nebo 1–2 lžičky sušeného
- 1 lžíce sójové omáčky
- 4 filety platýze
- vařené nebo pečené brambory k podávání
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Na pánvi zahřejte olej, přisypte nasekanou cibuli a opékejte ji pět až osm minut, až je světle hnědá. Vmíchejte rajčata, přírodní cukr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte pět minut. Omáčku ochutnejte a případně podle potřeby osolte, opepřete nebo přidejte bylinky či sójovou omáčku. Pak do ní vložte rybu. Přiklopte a deset až dvacet minut duste na mírném ohni. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.
Zdroj: www.apetitonline.cz