Halibut na tymiánu

Halibut na tymiánu

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 400g konzerva sekaných rajčat
  • 1 vrchovatá lžička přírodního cukru
  • odrhnuté lístky z pár snítek čerstvého tymiánu nebo 1–2 lžičky sušeného
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 4 filety platýze
  • vařené nebo pečené brambory k podávání
  • sůl a pepř na dochucení


Postup:

Na pánvi zahřejte olej, přisypte nasekanou cibuli a opékejte ji pět až osm minut, až je světle hnědá. Vmíchejte rajčata, přírodní cukr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte pět minut. Omáčku ochutnejte a případně podle potřeby osolte, opepřete nebo přidejte bylinky či sójovou omáčku. Pak do ní vložte rybu. Přiklopte a deset až dvacet minut duste na mírném ohni. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz