Ingredience:
- 175g rýžová mouka nebo škrob
- 1,5 lžička mletá kurkuma
- 500g pevná bělomasá ryba nakrájená na kousky
- rostlinný olej
- 1 svazek kopr
NA OMÁČKU:
- 15ml arašídový olej
- 2 lžíce pražené arašídy
- 4 ks jarní cibulka nakrájená na kousky
- 1 svazek čerstvá bazalka
- 1 svazek koriandr
Postup:
Mouku nebo škrob promíchejte s kurkumou a ve směsi obalte kousky ryb. Osmažte dokřupava a nechte okapat přebytečný tuk. Položte na talíř na snítky kopru. V pánvi rozehřejte olej, osmažte na něm arašídy, kopr, bazalku a koriandr. Smažte a promíchávejte asi 30 sekund, nakonec směsí posypte kousky ryb.
Podávejte s rýží, limetkou a rybí omáčkou k zakápnutí.
Zdroj: www.recepty.cz