Kořeněné plátky mečouna s rýží

Kořeněné plátky mečouna s rýží

Ingredience:

  • 2,5 lžičky mletého sušeného koriandru
  • 2,5 lžičky drceného chilli koření
  • 1 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 5–6 lžic limetové nebo citronové šťávy
  • 4 steaky z bělomasé mořské ryby (žraločí steaky či rejnok, běžně k mání mražené)
  • rostlinný olej na smažení
  • rýže basmati jako příloha
  • skrojky limety nebo citronu k podávání


Postup:

Koriandr, chilli koření, kurkumu, kmín, sůl a citrusovou šťávu promíchejte s asi 6 lžícemi vody, aby vznikla hustá, poměrně slaná kašička. Potřete jí rybí steaky po obou stranách a nechte aspoň čtvrt hodiny stranou. Silnostěnnou nepřilnavou pánev potřete olejem a rozehřejte na středním plameni. Zprudka opečte steaky a hned podávejte s rýží a skrojky citrusu.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz