Ingredience:
- bezvaječné špagety ze semoliny 400 g
- čerstvé mušle vongole nebo slávky 500 g
- extra panenský olivový olej2 lžíce
- máslo 50 g
- šalotka 1 ks
- čerstvá chilli paprička 1 ks
- kvalitní suché bílé víno 150 ml
- čerstvá hladkolistá petržel1 hrst
- sůl a četstvé mletý pepř
Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte nasekanou šalotku, česnek a chilli papričku zbavenou semínek, nechte zpěnit, pak přidejte bílé víno, sůl, pepř a očištěné mušle, přiklopte a vařte asi 2 minuty, dokud se tekutina částečně neodpaří a lastury neotevřou (zavřené odstraňte). Mezitím uvařte špagety podle návodu. Vsypte je do omáčky, přidejte nasekanou petržel a podávejte.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz