Ingredience:
- 2 pražmy královské či chňapalové (po 900g) nebo 6 steaků například z tuňáka
- 2 lžíce jemně strouhaného čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku, drcené
- 6 lžic bílého jogurtu
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžičky kurkumy
- 1–2 lžičky mletého chilli
- 3 lžičky římského kmínu (celá semínka)
- sůl
- dílky limety k podávání
Postup:
Do očištěných a vykuchaných ryb udělejte po celé délce ostrým nožem mělké příčné zářezy. Koření díky tomu prostoupí až dovnitř. Zázvor promíchejte s česnekem, osolte a vzniklou pastou potřete ryby ze všech stran. Prošlehejte jogurt s olejem, kurkumou, chilli a římským kmínem. Směsí pomažte ryby uvnitř i vně a dejte je na 20 minut až 2 hodiny marinovat do chladničky. Rozpalte gril a opékejte celé ryby přímo na roštu 6–8 minut z každé strany, nebo 3–4 minuty, pokud grilujete tuňákové steaky. Časy jsou orientační, záleží na teplotě i typu grilu. Máte-li obavy, že se ryba přilepí k mřížce a rozpadne se, můžete ji položit na alobal. Podávejte s dílky limetek.
Zdroj: www.apetitonline.cz