Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Ingredience:

  • 1 malá bulva fenyklu, nakrájená na tenké dílky, lístky uschované
  • 4 filety z lososa bez kůže (a 125 g)
  • 2 lžičky najemno nastrouhané kůry z biocitronu
  • 1,5 lžičky čerstvě drceného černého pepře
  • 1/2 lžičky vločkové mořské soli
  • 1/2 lžičky fenyklových semínek
  • 8 menších brambor, nejlépe červených, nakrájených na tenké plátky
  • 4 lžíce bazalkového pesta (viz Něco navíc, nechcete-li kupované)
  • listový salát (nejlépe směs) a klínky citronu, k podávání


Postup:

Zahřejte troubu na 220 °C. Asi 2 lžíce fenyklových lístků nakrájejte najemno. Rybu osušte papírovou utěrkou. Na talíři smíchejte citronovou kůru, pepř, mořskou sůl, fenyklová semínka a lístky. Ve směsi ze všech stran obalte lososa.Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly, na ně naskládejte fenykl a položte rybu. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčkůnajdete včlánku tady). Balíčky postavte na plech a pečte asi 15 minut, aby byla ryba propečená.Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah pokapejte pestem. Podávejte s míchaným listovým salátem.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz