Ingredience:
- 4 žluté cukety, rozkrojené podélně na čtvrtky
- panenský olivový olej na potření cuket + 2 lžíce na opékání
- 1 malá červená cibule, nakrájená najemno
- 1 červená chilli paprička, bez semen a pokrájená najemno
- 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky
- 4 makrelové filety (ideálně s kůží) po 200g
- 1 lžička červeného vinného octa
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Potřete cukety olejem a 5 minut grilujte dozlatova. Pak je v misce smíchejte s cibulí, chilli papričkou a petrželkou. Na zálivku prošlehejte ocet, olej, sůl i pepř a pokropte cukety. Rybu osolte, opepřete a opékejte v pánvi na zbylém oleji 3–5 minut kůží dolů, obraťte a opékejte další asi 2 minuty. Při podávání rozdělte na talíře cuketovou směs a navrch položte opečenou rybu.
Zdroj: www.apetitonline.cz