Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 2 vejce
- 125 ml mléka
- 100 g čerstvého smetanového sýra (lučina, philadelphia apod.)
- mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř
- seříznutá zrna ze 3 klasů cukrové kukuřice či asi 300 g kukuřičných zrn
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 60 ml olivového oleje
- 4 filety lososa (každý asi 200 g), bez kostí a kůže
- 2 velké hrsti listového šťovíku (koupíte např. nawww.titbit.cz) nebo jiných zelených lístků
Postup:
Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, přidejte vejce, mléko a sýr, osolte, opepřete a lehce prošlehejte. Přidejte kukuřičná zrna a kopr a promíchejte.V pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na pánev naneste lžící několik hromádek kukuřičné směsi a rozetřete je na vyšší placky. Opékejte z každé strany asi 3 minuty dozlatova. Postupně stejným způsobem opečte všechny smaženky a uchovejte je teplé.Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm filety lososa; z každé strany asi 4 minuty. Lososa osolte, opepřete a rozdělte na kousky. Rybu pak položte na smaženky a posypte zelenými lístky. Můžete podávat s citronem nakrájeným na klínky.
Zdroj: www.apetitonline.cz