Ingredience:
- 800 g úhoř (kuchyňsky upravený)
- sůl
- mletý pepř
- 2 cibule
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce olej
- 1 lžička mouka
- 300 ml vývar (rybí) (bujón)
- kerblík
- petrželová nať
- medvědí česnek
- oregáno
- tymián
- 2 lžíce smetana (zakysaná)
- 2 lžíce citrónová šťáva
Postup:
Maso opláchneme, lehce osušíme do kuchyňské utěrky a nakrájíme na několikacentimetrové kousky. Ty osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku nebo oleji. Po chvilce k masu přidáme nakrájené kousky cibule. Potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme rybí vývar (postačí z kostky). Vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Maso vyjmeme a uložíme na teplou mísu nebo hlubší talíř. Omáčku ještě několik minut prudce povaříme za stálého míchání, aby se mírně zredukovala. Potom do ní vmícháme nasekané bylinky a smetanu, podle chuti dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Omáčkou přelijeme úhoří maso a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.
Zdroj: www.recepty.cz