Úhoř s bylinkami v omáčce

Úhoř s bylinkami v omáčce

Ingredience:

  • 800 g úhoř (kuchyňsky upravený)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 cibule
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička mouka
  • 300 ml vývar (rybí) (bujón)
  • kerblík
  • petrželová nať
  • medvědí česnek
  • oregáno
  • tymián
  • 2 lžíce smetana (zakysaná)
  • 2 lžíce citrónová šťáva

Postup:

Maso opláchneme, lehce osušíme do kuchyňské utěrky a nakrájíme na několikacentimetrové kousky. Ty osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku nebo oleji. Po chvilce k masu přidáme nakrájené kousky cibule. Potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme rybí vývar (postačí z kostky). Vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Maso vyjmeme a uložíme na teplou mísu nebo hlubší talíř. Omáčku ještě několik minut prudce povaříme za stálého míchání, aby se mírně zredukovala. Potom do ní vmícháme nasekané bylinky a smetanu, podle chuti dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Omáčkou přelijeme úhoří maso a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.

 

Zdroj: www.recepty.cz