Losos s kořenovou zeleninou a polentou

Losos s kořenovou zeleninou a polentou

Ingredience:

  • losos 4 porce (filety)
  • mrkev 2 kusy (velká)
  • celer 0,3 kusů (velký)
  • máslo 4 plátky
  • citron 2 plátky
  • pepř bílý (mletý)
  • sůl
  • kukuřičná krupice 2 hrnky (instantní)
  • voda 2 litry (nebo vývar)
  • máslo


Postup:

Lososa nasolíme, opepříme, dáme do pekáčku. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky a přidáme k masu. Poklademe plátky másla, pokapeme trochou citronové šťávy a přidáme i 2 kolečka citronu. Zakryté pečeme na 200 °C cca 30 minut, nebo méně. Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a nasypeme instantní kukuřičnou krupici. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Na talíře tvoříme dvěma lžícemi namočenými v másle velké noky. Přidáme upečeného lososa se zeleninkou a podáváme ozdobené rukolou a citronem.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz