Úhoř na másle

Úhoř na másle

Ingredience:

  • 600 g úhoře - staženého, kuchyňsky připraveného
  • 1/2 ks citrónu
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky bílého drceného pepře
  • 4 špetky soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 snítky nasekaného kopru - nebo zelené petrželky

Postup:

Maso nakrájejte na špalíčky a obalte je v hladké mouce. V kastrole nebo hlubší pánvi rozehřejte máslo, vložte kousky ryby a zvolna opečte ze všech stran. Zalijte citronovou šťávou a vínem, osolte, opepřete a poduste doměkka (přibližně 15 minut). Nakonec posypte jemně nasekaným koprem nebo petrželkou. Podávejte s různě upravenými brambory a salátem.

 

Zdroj:www.prostreno.cz