Ingredience:
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 nasekanou cibuli
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžičku sladké papriky
- 400g konzervu loupaných sekaných rajčat
- 1 litr drůbežího vývaru z kostky
- 300?g špaget, nalámaných na delší kousky
- 250?g mořských plodů (mražených; nechte je povolit na pokojovou teplotu)
- hrst sekané petrželky
- sůl a pepř na dochucení
- klínky citronu k podávání
Postup:
Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a smažte na něm cibuli a česnek, aby začaly měknout (asi pět minut). Poprašte je paprikou, přilijte rajčata s nálevem a vývar. Uveďte do varu. Snižte teplotu, aby se směs jen mírně vařila. Vsypte těstoviny a za občasného míchání vařte zhruba sedm minut. Pak přimíchejte mořské plody a dejte směsi asi tři minuty na to, aby se prohřála a těstoviny došly. Dochuťte solí a pepřem, posypte petrželkou a podávejte s citronem. Španělský přízvuk jídlo získá, když do něj s rajčaty přidáte trochu šafránu a bílého vína.
Zdroj: www.chutastyl.cz