Těstoviny s plody moře

Těstoviny s plody moře

Ingredience:

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 nasekanou cibuli
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 400g konzervu loupaných sekaných rajčat
  • 1 litr drůbežího vývaru z kostky
  • 300?g špaget, nalámaných na delší kousky
  • 250?g mořských plodů (mražených; nechte je povolit na pokojovou teplotu)
  • hrst sekané petrželky
  • sůl a pepř na dochucení
  • klínky citronu k podávání


Postup:

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a smažte na něm cibuli a česnek, aby začaly měknout (asi pět minut). Poprašte je paprikou, přilijte rajčata s nálevem a vývar. Uveďte do varu. Snižte teplotu, aby se směs jen mírně vařila. Vsypte těstoviny a za občasného míchání vařte zhruba sedm minut. Pak přimíchejte mořské plody a dejte směsi asi tři minuty na to, aby se prohřála a těstoviny došly. Dochuťte solí a pepřem, posypte petrželkou a podávejte s citronem. Španělský přízvuk jídlo získá, když do něj s rajčaty přidáte trochu šafránu a bílého vína.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz