Postup:
V pánvi zahřejeme olivový olej a dáme do něj restovat mrkev a řapíkatý celer. Filety z úhoře osolíme, opepříme a vložíme do pánve k zelenině. Přidáme tymián a filety orestujeme. Pak přidáme česnek, zalijeme vše červeným vínem a dusíme 10 minut. Filety otočíme a dusíme ještě 3 minuty. Pak rybu vyjmeme z pánve a omáčku přecedíme. Do scezené omáčky přidáme máslo, vrátíme zpět filety a omáčku zredukujeme.
Na přílohu si připravíme teplou zeleninu: Cukrové lusky nakrájíme na nudličky julienne. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme v ní nakrájené cukrové lusky, cherry rajčata, hroznové víno a kapary. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Na talíře urovnáme zeleninu s filetem z úhoře a podlijeme je.
www.tradicnirecepty.cz