Ingredience:
- 300g filetu z čerstvého tuňáka, pokrájeného na 0,5cm kostičky
- 70g mladé cibulky, nakrájené najemno
- 150ml extra panenského olivového oleje
- 70g černých oliv bez pecek, pokrájených
- 450g zralých rajčat
- 1–2 zelené kapie
- svazek bylinek
- 1 limetku
- sůl, pepř a chilli
Postup:
Do poloviny oleje vsypte bylinky (bazalku, kerblík, pažitku, koriandr…) a rozmixujte je najemno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky. Kapii zbavte semen a nakrájejte. Kostičky ryby osolte, opepřete, zakápněte třemi lžícemi olivového oleje a promíchejte. Přidejte cibulku a uložte aspoň na deset minut do chladničky. Těsně před servírováním tartar zakápněte limetkovou šťávou a případně okořeňte špetkou chilli. Podávejte s rajčaty, kapií a olivami a zdobte kapkami zeleného oleje. Servírujte s tousty nebo bílým pečivem.
Zdroj: www.chutastyl.cz