Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Ingredience:

  • 300g filetu z čerstvého tuňáka, pokrájeného na 0,5cm kostičky
  • 70g mladé cibulky, nakrájené najemno
  • 150ml extra panenského olivového oleje
  • 70g černých oliv bez pecek, pokrájených
  • 450g zralých rajčat
  • 1–2 zelené kapie
  • svazek bylinek
  • 1 limetku
  • sůl, pepř a chilli


Postup:

Do poloviny oleje vsypte bylinky (bazalku, kerblík, pažitku, koriandr…) a rozmixujte je najemno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky. Kapii zbavte semen a nakrájejte. Kostičky ryby osolte, opepřete, zakápněte třemi lžícemi olivového oleje a promíchejte. Přidejte cibulku a uložte aspoň na deset minut do chladničky. Těsně před servírováním tartar zakápněte limetkovou šťávou a případně okořeňte špetkou chilli. Podávejte s rajčaty, kapií a olivami a zdobte kapkami zeleného oleje. Servírujte s tousty nebo bílým pečivem.

 

Zdroj: www.chutastyl.cz