Ingredience:
- 200g konzervovaných nebo zmražených drobných krevet
- 250g másla
- sůl a pepř
- 12 krajíčků chleba
- šťávu z 1/2 citronu
- drcené chilli koření
- zelené lístky (například řeřichy) a citron
- na ozdobu
Postup:
Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky. Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo. Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.
Zdroj: www.apetitonline.cz