Chlebíčky s krevetovým máslem

Chlebíčky s krevetovým máslem

Ingredience:

  • 200g konzervovaných nebo zmražených drobných krevet
  • 250g másla
  • sůl a pepř
  • 12 krajíčků chleba
  • šťávu z 1/2 citronu
  • drcené chilli koření
  • zelené lístky (například řeřichy) a citron
  • na ozdobu


Postup:

Na pánvi s vyšším okrajem rozehřejte trochu másla a tři až pět minut na něm smažte krevety. Osolte, opepřete a přesuňte do misky. Rozehřejte zbylé máslo a nechte ho na mírném ohni zpěnit, aby získalo sytější zlatou barvu; trvá to asi osm minut. Potom ho stáhněte z ohně, osolte a opeřete a zalijte jím krevety. Nechte ho při  pokojové teplotě vychladnout a pak máslo ještě uložte na chvíli do chladničky, aby ztuhlo. Chléb potřete krevetami v másle, zakápněte citronovou šťávou a poprašte trochou chilli. Okamžite podávejte, ozdobené skrojkem citronu a zelenými lístky.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz