Ingredience:
- filet z halibuta 100 g
- jarní cibulka 25 g
- oloupané dílky pomeranče50 g
- šťáva z půlky pomeranče
- olivový olej 5 g
- šťáva z půlky limetky
- med 7 g
- čerstvá máta 2 snítky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- vícezrnný chleba
Postup:
Připravte si marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře. Filet nechte v marinádě v chladu alespoň půl hodiny odpočívat. Poté jej dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 5 minut z každé strany. Během grilování potírejte rybu marinádou. Grilovaný filet ozdobte na talíři dílky pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s vícezrnným chlebem.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz