Halibut na pomerančích

Halibut na pomerančích

Ingredience:

  • filet z halibuta 100 g
  • jarní cibulka 25 g
  • oloupané dílky pomeranče50 g
  • šťáva z půlky pomeranče
  • olivový olej 5 g
  • šťáva z půlky limetky
  • med 7 g
  • čerstvá máta 2 snítky
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • vícezrnný chleba

Postup:

Připravte si marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře. Filet nechte v marinádě v chladu alespoň půl hodiny odpočívat. Poté jej dejte na rozpálený gril. Grilujte asi 5 minut z každé strany. Během grilování potírejte rybu marinádou. Grilovaný filet ozdobte na talíři dílky pomeranče a nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s vícezrnným chlebem.

 

Zdroj: www.fresh.iprima.cz