Ingredience:
- 4 rybí filety s kůží, každou o váze asi 150g (nám se osvědčil platýz)
- 6 lžic hladké mouky
- 3 lžíce olivového či slunečnicového oleje
- 80g másla
- šťávu z jednoho dobře omytého citronu
- 2 lžíce kaparů (nemusí být)
- sůl a pepř
Postup:
Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte. Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě. Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz