Ingredience:
- 3 lžíce podzemnicového nebo slunečnicového oleje
- 2 velké stroužky česneku, pokrájené na tenká kolečka
- 1 malou červenou papriku bez semínek, pokrájenou na tenké plátky
- 200g mražených syrových garnátů bez krunýřků, romražených a osušených
- 2 lžíce thajské rybí omáčky
- 100g mladých lístků špenátu
Postup:
Postavte wok nad plamen. Až ucítíte vůni rozehřátého kovu, vlijte dvě lžíce oleje, počkejte pár vteřin a přihoďte česnek. Jakmile zezlátne, děrovanou naběračkou ho vyjměte a položte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Do woku vsypte papriku a opékejte ji do změknutí; postačí tak minuta. Dejte ji stranou, přidejte poslední lžíci oleje a nechte ho rozpálit. Vsypte garnáty a za stálého míchání je dvě až tři minuty smažte – měly by krásně zkřehnout a zezlátnout. Potom je zalijte rybí omáčkou. Přidejte špenát a vařte, dokud nezvláční. Poté do woku přidejte osmažený česnek i papriku, promíchejte a neste na stůl.
Zdroj: www.apetitonline.cz