Ingredience (4 porce):
- 3 lžičky medu
- 3 lžičky sojové omáčky
- 3 lžičky balsamikového octu
- 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 stroužek rozmáčklého česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 4 porce, filety Mahi Mahi
- Sůl, pepř na dochucení
- 1 lžička rostlinného oleje
Postup:
V mělké skleněné misce promícháme med, sójovou omáčku, ocet balsamico , zázvor, česnek a olivový olej. Rybu osolíme, opepříme a vložíme do marinády kůží dolů. Misku zakryjeme fólií a dáme na 20 minut marinovat do lednice.
Na velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Vyjmeme rybu z misky a marinádu schováme. Rybu smažíme 4 až 6 minut z každé strany dokud nelze ryba vidličkou oddělit. Rybu naservírujeme na talíř a necháme v teple.
Zbytek marinády nalijeme na pánev a na mírném ohni důsledně prohřejeme dokud nevznikne glazura. Poté glazuru přelijeme přes rybu. Ihned podáváme.