Květák s garnáty

Květák s garnáty

Ingredience:

  • Hlávku květáku
  • 25g másla
  • 120g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů
  • mleté chilli nebo strouhaný muškátový oříšek
  • trochu citronové šťávy,
  • pepř nejlépe čerstvě mletý


Postup:

Hlávku květáku (vystačí pro čtyři osoby) rozdělte na růžičky a deset až patnáct minut je povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a uchovejte v teple. V pánvi rozpusťte 25g másla, přisypte 120g zmražených nebo scezených konzervovaných garnátů, lehce osolte a okořeňte mletým chilli nebo strouhaným muškátovým oříškem. Horkou směs opatrně zastříkněte trochou citronové šťávy, přelijte ji přes květák a dolaďte pepřem, nejlépe čerstvě mletým. 

 

Zdroj: www.apetitonline.cz