Ingredience:
- 1 kambala
- svazek tymiánu a rozmarýnu
- 3 bílky
- 1,5 kg mořské soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 200 g červené, zelené a žluté papriky, pokrájené na kostičky
- 100 g cibule, pokrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 100 g cukety, pokrájené i se slupkou na kostičky
- 100 g lilku, pokrájeného na kostičky
- 100 g rajčat, pokrájených na kostičky
- 100 ml martini
- pepř
Postup:
Rybu očistěte, mořská krusta se na ně nepřilepí. Rybu naplňte tymiánem a rozmarýnem, uvnitř osolte a celou opepřete. Bílky ušlehejte a smíchejte s mořskou solí. Na dno pekáče dejte polovinu připravené krusty, navrch položte rybu a zakryjte ji zbytkem bílků se solí. Pečte při 200 °C, v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 45 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut odstát, krustu nařízněte nožem a sejměte ji. Poté pomocí rybího nože odstraňte kůži. Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a papriku. Krátce poduste, přidejte lilek, cuketu a zastříkněte martini. Chvíli povařte a nakonec přidejte rajčata. Osolte a opepřete.