Hejk s kořenovou zeleninou

Hejk s kořenovou zeleninou

Ingredience:

  • Podle počtu osob zvolíme počet hejků ( mořských štik)
  • čerstvý rozmarýn a bazalka
  • bylinkové koření na ryby ( používám Kabajaki od Antonína)
  • citronový pepř
  • olivový olej a máslo
  • sůl

 NA OMÁČKU:

  • 1 žloutek
  • 100ml smetany
  • 2KL dijonské hořčice
  • 2KL strouhaného křenu nebo krenexu
  • čerstvý kopr
  • sůl, pepř

Postup:

Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.

Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.