Ingredience:
- Podle počtu osob zvolíme počet hejků ( mořských štik)
- čerstvý rozmarýn a bazalka
- bylinkové koření na ryby ( používám Kabajaki od Antonína)
- citronový pepř
- olivový olej a máslo
- sůl
NA OMÁČKU:
- 1 žloutek
- 100ml smetany
- 2KL dijonské hořčice
- 2KL strouhaného křenu nebo krenexu
- čerstvý kopr
- sůl, pepř
Postup:
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým olejem. Dáme péci do rozpálené trouby na 220C, v polovině pečení přidáme máslo a výpekem ryby přeléváme. Nakonec zapneme gril a ryby dozlatova dopečeme.
Všechny suroviny na omáčku kromě kopru rozmícháme v menším kastrůlku, vložíme jej do vodní lázně a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Poslední přisypeme kopr a již odstavíme.