Grilovaný hejk s bramborem a domácím dresinkem

Grilovaný hejk s bramborem a domácím dresinkem

Ingredience:

  • mořská štika - hejk
  • olivový olej
  • nové brambory
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • oregáno
  • řeřicha
  • mletá paprika
  • citronová šťáva 

1. dresink:
bílý jogurt, cibule, kyselá okurka, olivový olej, sůl, pepř, jarní cibulka
2. dresink:
bílý jogurt, rajský protlak, sůl, pepř, chilli, olivový olej, rajče, petrželka, bazalka, cibule
3. dresink:
bílý jogurt, česnek, cibule, sůl, pepř, kopr, řeřicha, olivový olej

Postup:

Hejka grilujeme a potíráme olivovým oleje, smícháným s citronovou šťávou, solí, pepřem a tymiánem. Nové brambory omyjeme, pokapeme olivovým olejem a ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, řeřichou a oregánem. Zabalíme do alobalu a pečeme na grilu. Podáváme s dresinkem.