Ingredience:
- 1 cibuli, jemně nasekanou
- 1 bulvu fenyklu, pokrájenou na tenké proužky
- 1 lžíci olivového oleje
- 300g rýže vhodné na rizoto
- 500ml zeleninového vývaru
- 300g mořských plodů, rozmrazených
- 100g mraženého hrášku
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- šťávu a kůru z jednoho citronu
- hrst lístků petrželky, hrubě posekaných
Postup:
Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená. Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.
Zdroj: www.apetitonline.cz