Nejjednodušší rizoto s mořskými plody

Nejjednodušší rizoto s mořskými plody

Ingredience:

  • 1 cibuli, jemně nasekanou
  • 1 bulvu fenyklu, pokrájenou na tenké proužky
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 300g rýže vhodné na rizoto
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 300g mořských plodů, rozmrazených
  • 100g mraženého hrášku
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • šťávu a kůru z jednoho citronu
  • hrst lístků petrželky, hrubě posekaných 


Postup:

Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená. Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz