Ingredience (4 porce):
- 1–2 svazky jarní cibulky
- 500ml zeleninového vývaru
- 300g rýže basmati
- 500g filetů z tresky či jiné bělomasé ryby, bez kůže
- hrst posekané zelené petrželky
- 1 citron
Postup:
Cibulky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké nádoby vhodné do mikrovlnky se čtyřmi lžícemi vývaru. Přetáhněte smršťovací fólií, na pár místech ji propíchněte nožem a mikrovlňte na vysoký výkon pět minut. Vyjměte, odkryjte, vmíchejte rýži a zbylý vývar. Znovu zakryjte fólií, propíchněte ji a vraťte na deset minut do mikrovlnky zapnuté na vysoký výkon. V polovině promíchejte; rýže by měla být na konci skoro uvařená. Vmíchejte kousky ryby, přetáhněte fólií, propíchejte a pět minut mikrovlňte, až se ryba uvaří a rýže změkne. Vmíchejte petrželku, citronovou šťávu a jemně strouhanou kůru. Před podáváním nechte dvě minuty odstát. Na sporáku ve větší pánvi osmahněte cibulky na troše oleje, přidejte rýži i vývar. Přiklopte a deset minut povařte. Stáhněte plamen, přisypte rybu a nechte pět minut přikryté, až se ryba prohřeje a rýže dojde.
Zdroj: www.apetitonline.cz