Staročeská štika s hořčičnou omáčkou

Staročeská štika s hořčičnou omáčkou

Ingredince(4 porce):

  • 800 g vykostěné štiky
  • 2 dl smetany
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • pažitka
  • řeřicha
  • pepř
  • sůl 


Postup:

Vykuchané a vykostěné maso štiky zbavte šupin a kůži jemně nařízněte. Dejte vařit do osolené vody asi na deset minut. Přidejte cibuli. Příprava omáčky by měla probíhat v kastrolu ponořeném do vodní lázně. Do rozpuštěného másla vmíchejte hořčici, potom přidejte smetanu a jemně nasekané bylinky, zahřejte a za stálého šlehání přidávejte víno. Nejvhodnější ke šlehání je pružinová metla. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s vařeným bramborem.