Ingredience (4 porce):
- 350g nových brambor
- 1 velký zelený salát, propraný
- svazek jarních cibulek, pokrájených
- 370g tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě
NA ZÁLIVKU:
- 4 sardelová filátka
- 4 lžíce majonézy (i nízkotučné)
- šťáva z 1 citronu
- pepř na dochucení
Postup:
Brambory povařte doměkka; trvá to tak čtvrt hodiny. Sceďte je, ochlaďte pod studenou vodou a nakrájejte na plátky. Rozmačkejte sardelky s majonézou, podle chuti zastříkněte citronovou šťávou a opepřete. Salátové listy natrhejte do mísy. Přihoďte cibulku a brambory. Přidejte scezeného rozdrobeného tuňáka, zakápněte zálivkou a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz