Salát z nových brambor a tuňáka

Salát z nových brambor a tuňáka

Ingredience (4 porce):

  • 350g nových brambor
  • 1 velký zelený salát, propraný
  • svazek jarních cibulek, pokrájených
  • 370g tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě

NA ZÁLIVKU:

  • 4 sardelová filátka
  • 4 lžíce majonézy (i nízkotučné)
  • šťáva z 1 citronu
  • pepř na dochucení

Postup:

Brambory povařte doměkka; trvá to tak čtvrt hodiny. Sceďte je, ochlaďte pod studenou vodou a nakrájejte na plátky. Rozmačkejte sardelky s majonézou, podle chuti zastříkněte citronovou šťávou a opepřete. Salátové listy natrhejte do mísy. Přihoďte cibulku a brambory. Přidejte scezeného rozdrobeného tuňáka, zakápněte zálivkou a podávejte.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz