Noky se špenátem a uzeným lososem

Noky se špenátem a uzeným lososem

Ingredience (2 porce):

  • 30g másla
  • 1 cibule
  • 400g mraženého listového špenátu, rozmraženého
  • 1–2 stroužky česneku, prolisované
  • 250?ml smetany na vaření
  • sůl
  • 100g uzeného lososa, pokrájeného na kousky
  • 1kg bramborových noků

Postup:

V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidejte rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty duste, potom přilijte smetanu, osolte a prohřejte. Stáhněte z plamene a přidejte kousky lososa. Noky uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a podávejte přelité špenátovou omáčkou s lososem. 

 

Zdroj: www.apetitonline.cz