Mušle v rybí omáčce

Mušle v rybí omáčce

Ingredience (4 porce)

OMÁČKA

  • 150 g karotky
  • 30 g cibule
  • 20 g červené papriky
  • 20 g zelené papriky
  • 200 g mořské ryby (okoun)
  • 80 ml likéru Pernod
  • 1 pomeranč
  • 20 g estragonu
  • 20 g červené cibule
  • 20 g pórku
  • 10 g fenyklu
  • 800 g mušlí (různé druhy)
  • 10 g koriandru
  • olivový olej
  • mořská sůl

Postup:

Zeleninu na omáčku nakrájíme na menší kousky a na rozehřátém oleji vše opečeme. Přidáme na kostky nakrájenou rybu, opečeme, zastříkneme likérem, přidáme pomerančovou kůru i šťávu, nasekaný estragon, podlijeme trochou vody, přiklopíme a velmi pozvolna dusíme 35 minut, poté rozmixujeme.

Cibuli, pórek a fenykl opečeme na olivovém oleji na skus, zalijeme rozmixovanou omáčkou tak, aby byla zelenina zakrytá, ochutnáme, osolíme, přidáme očištěné mušle, zaklopíme a 10 minut podusíme. Nakonec posypeme nasekaným koriandrem.

 

Zdroj: www.ceskatelevize.cz