Ingredience (2 porce):
- 2 zhruba 200g filátka z bílé ryby
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 200g jarní listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát), nahrubo pokrájené
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Rybu pokapejte sójovkou a posypte česnekem a zázvorem. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej a vložte do něj maso s marinádou. Smažte po každé straně asi tři minuty. Vsypte listovou zeleninu, zastříkněte trochou vody a mírně duste asi pět minut, aby zvláčněla. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a podávejte s dušenou rýží či nudlemi.
Zdroj: www.apetitonline.cz