Pikantní jarní ryba

Pikantní jarní ryba

Ingredience (2 porce):

  • 2 zhruba 200g filátka z bílé ryby
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 200g jarní listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát), nahrubo pokrájené
  • sůl a pepř na dochucení

 

Postup:

Rybu pokapejte sójovkou a posypte česnekem a zázvorem. Na nepřilnavé pánvi nebo ve woku zahřejte olej a vložte do něj maso s marinádou. Smažte po každé straně asi tři minuty. Vsypte listovou zeleninu, zastříkněte trochou vody a mírně duste asi pět minut, aby zvláčněla. Podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a podávejte s dušenou rýží či nudlemi.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz