Rybí kousky s houbami

Rybí kousky s houbami

Ingredience (4 porce):

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 250g hub, nejlépe lesních nebo krémových žampionů, nakrájených na silnější plátky
  • svazek čerstvé petrželky, nasekané
  • 4 filátka z mořské bělomasé ryby (například tresky), každé o váze asi 140g
  • 1 silnější plátek bílého nebo tmavého toustového chleba, hrubě nastrouhaný
  • 50g strouhaného čedaru či ementálu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Olej zahřejte v silnostěnné pánvi či rendlíku, které můžete dát i do trouby, a asi pět minut smažte česnek a houby – měly by změknout, ale ne chytit barvu. Přisypte petrželku a promíchejte. Směs odsuňte stranou, abys­te mohli na dno položit kousky ryby. Ty pokryjte směsí a nechte společně prohřát. Rozpalte gril v troubě. Kousky ryby s houbami a česnekem posypte strouhankou i sýrem a krátce zapečte pod grilem, aby chléb zezlátl a sýr se rozpustil; mělo by to trvat asi pět minut. Podle chuti osolte a opepřete.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz