Ingredience (4 porce):
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, prolisované
- 250g hub, nejlépe lesních nebo krémových žampionů, nakrájených na silnější plátky
- svazek čerstvé petrželky, nasekané
- 4 filátka z mořské bělomasé ryby (například tresky), každé o váze asi 140g
- 1 silnější plátek bílého nebo tmavého toustového chleba, hrubě nastrouhaný
- 50g strouhaného čedaru či ementálu
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Olej zahřejte v silnostěnné pánvi či rendlíku, které můžete dát i do trouby, a asi pět minut smažte česnek a houby – měly by změknout, ale ne chytit barvu. Přisypte petrželku a promíchejte. Směs odsuňte stranou, abyste mohli na dno položit kousky ryby. Ty pokryjte směsí a nechte společně prohřát. Rozpalte gril v troubě. Kousky ryby s houbami a česnekem posypte strouhankou i sýrem a krátce zapečte pod grilem, aby chléb zezlátl a sýr se rozpustil; mělo by to trvat asi pět minut. Podle chuti osolte a opepřete.
Zdroj: www.apetitonline.cz