Ingredience (4 porce):
- slunečnicový olej 2 lžičky
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- thajská červená kari pasta2 lžičky
- brambory 2 ks
- červená paprika 1 ks
- kokosová smetana 160 ml
- sůl (nebo thajská rybí omáčka) 1 špetka
- syrové tygří krevety 200 g
- thajské rýžové nudle 125g
Postup:
Rozehřejte olej, pár minut na něm opékejte nakrájenou cibuli do změknutí. Přidejte rozdrcený česnek, thajskou kari pastu, brambory nakrájené na kostičky, papriku zbavenou semínek a nakrájenou na nudličky a 300 ml horké vody. Vmíchejte kokosovou smetanu a sůl nebo thajskou rybí omáčku a na mírném ohni vařte 10 minut. Přidejte krevety a vařte dalších 5 minut. Mezitím dejte do mísy nudle, přelijte je dostatkem vařící vody tak, aby byly zakryté. Nechte stát 10–15 minut, aby nudle změkly. Nechte nudle okapat a podávejte s karí.
Zdroj: www.fresh.iprima.cz