Ingredience:
- sleď 1 konzerva (v rostlinném oleji)
- vejce 5 kusů
- cibule 1/2 kusu
- paprika červená 1 kus
- smetana na šlehání 5 lžic
- salát hlávkový
- pečivo
- česnek 1 stroužek
- petržel hladkolistá
- pepř mletý
- sůl
- olej olivový
Postup:
Sledě vyndáme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Petržel omyjeme, osušíme a jemně nasekáme společně s česnekem a cibulí. Papriku omyjeme, rozpůlíme a osmahneme na pánvi. Vychladlou papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. V misce rozšleháme vejce spolu se smetanou, přidáme sůl a pepř dle chuti, pokrájenou papriku, petržel, česnek, cibuli a sledě a řádně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, vlijeme připravenou směs a na mírném ohni z obou stran pečeme dozlatova.
Zdroj: www.igurmet.cz