Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Opečený losos s chilli a limetkovým máslem

Ingredience (4 porce):

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 filátka z lososa, nejlépe s kůží
  • kousek másla
  • 6 jarních cibulek, najemno nakrájených
  • 1 velká červená chilli paprička, rozpůlená, zbavená semínek a jemně nasekaná (viz tip)
  • kůra a šťáva z 1 limety
  • sůl a pepř na dochucení
  • malý svazek čerstvého koriandru, nasekaný

Postup:

Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou. Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz