Ingredience (4 porce):
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 filátka z lososa, nejlépe s kůží
- kousek másla
- 6 jarních cibulek, najemno nakrájených
- 1 velká červená chilli paprička, rozpůlená, zbavená semínek a jemně nasekaná (viz tip)
- kůra a šťáva z 1 limety
- sůl a pepř na dochucení
- malý svazek čerstvého koriandru, nasekaný
Postup:
Olej zahřejte ve velké pánvi a opečte na něm lososa: nejprve pět až šest minut kůží dolů, aby byla hezky zlatavá a křupavá. Pak maso opatrně otočte a osmažte z druhé strany; teď už stačí jen asi dvě minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou. Do pánve dejte máslo; až se rozpustí, vsypte cibulku, papričku a limetovou kůru. Smažte dvě minuty, pak přilijte limetovou šťávu. Ochuceným máslem přelijte lososa. Posypte koriandrem a podávejte s dušenou rýží.
Zdroj: www.apetitonline.cz