Ingredience (4 porce):
- 4 vejce
- sůl
- 200g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
- 3 středně velká rajčata, rozkrájená
- na čtvrtiny
- 400g tuňáka ve vlastní šťávě(olivovém oleji)
- 60g vypeckovaných černých oliv
- velká hrst nasekané čerstvé petrželky
- 440g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- bílá bageta k podávání
Postup:
Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnutí je rozkrájejte na čtvrtky. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pokud použijete čerstvé fazolky, odřízněte stopky a odstraňte vlákna. Fazolky vhoďte do vroucí vody a krátce je povařte doměkka; měly by stačit zhruba čtyři minuty. Pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou. Ve velké misce promíchejte rajčata, vejce, tuňáka, olivy, petrželku a brambory. Na závěr přisypte fazolky a těsně před podáváním salát přelijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.
Zdroj: www.apetitonline.cz