Salát Niçoise

Salát Niçoise

Ingredience (4 porce):

  • 4 vejce
  • sůl
  • 200g zelených fazolek, čerstvých nebo mražených
  • 3 středně velká rajčata, rozkrájená
  • na čtvrtiny 
  • 400g tuňáka ve vlastní šťávě(olivovém oleji)
  • 60g vypeckovaných černých oliv
  • velká hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 440g malých nových brambor, uvařených, slitých, osušených a rozpůlených
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • bílá bageta k podávání

Postup:

Uvařte vejce natvrdo (trvá to osm až deset minut) a po vychladnutí je rozkrájejte na čtvrtky. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pokud použijete čerstvé fazolky, odřízněte stopky a odstraňte vlákna. Fazolky vhoďte do vroucí vody a krátce je povařte doměkka; měly by stačit zhruba čtyři minuty. Pak fazolky sceďte a propláchněte studenou vodou. Ve velké misce promíchejte rajčata, vejce, tuňáka, olivy, petrželku a brambory. Na závěr přisypte fazolky a těsně před podáváním salát přelijte olivovým olejem smíchaným s citronovou šťávou.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz