Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Ingredience (4 porce):

  • 200g krátkých těstovin (například penne, fusilli, kolínka)
  • sůl
  • 1 omytá a neloupaná salátová okurka
  • 3 jarní cibulky
  • 200g cherry rajčátek, rozpůlených
  • 160g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 150g baby mozzarely
  • čerstvě mletý pepř


NA ZÁLIVKU:

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce kapar
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • 1 lžíce nasekaného oregana
  • 1 lžíce limetkové kůry
  • 1 lžička vinného octa
  • sůl a pepř

Postup:

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka. Suroviny na zálivku prošlehejte vidličkou v hrnečku nebo malé misce. Zalijte salát, promíchejte, podle potřeby dochuťte a podávejte. 

 

Zdroj: www.apetitonline.cz