Ingredience (4 porce):
- 200g krátkých těstovin (například penne, fusilli, kolínka)
- sůl
- 1 omytá a neloupaná salátová okurka
- 3 jarní cibulky
- 200g cherry rajčátek, rozpůlených
- 160g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 150g baby mozzarely
- čerstvě mletý pepř
NA ZÁLIVKU:
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce kapar
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce nasekané bazalky
- 1 lžíce nasekaného oregana
- 1 lžíce limetkové kůry
- 1 lžička vinného octa
- sůl a pepř
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka. Suroviny na zálivku prošlehejte vidličkou v hrnečku nebo malé misce. Zalijte salát, promíchejte, podle potřeby dochuťte a podávejte.
Zdroj: www.apetitonline.cz