Ingredience (4 porce):
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 150ml olivového oleje
- 50ml vinného octa
- 250g nakládané červené řepy
- 1 lžíce strouhaného křenu se smetanou (krenexu)
- 270g uzených pstružích filetů
- 150g řeřichy, bez silných stonků
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete. Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.
Zdroj: www.apetitonline.cz