Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Salát z uzeného pstruha s červenou řepou a řeřichou

Ingredience (4 porce):

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 150ml olivového oleje
  • 50ml vinného octa
  • 250g nakládané červené řepy
  • 1 lžíce strouhaného křenu se smetanou (krenexu)
  • 270g uzených pstružích filetů
  • 150g řeřichy, bez silných stonků
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

Do čisté sklenice se šroubovacím víčkem dejte velkou špetku soli a pepře, hořčici, olivový olej a ocet. Zavřete, protřepejte a uložte do lednice – tam zálivka vydrží i pár týdnů, dokud ji všechnu nespotřebujete. Případné větší kusy nakládané řepy pokrájejte a vložte do mísy. Přidejte křenovou směs, dvě lžíce připravené zálivky a pořádně promíchejte. Filety ze pstruha rozdělte na drobné kousky, případnou kůži vyhoďte. Řepu smíchejte s řeřichou a navrch naaranžujte pstruha.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz