Ingredience (4 porce):
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 steaky z tuňáka, každý o váze asi 150g
NA SALÁT:
- 1 okurky
- 2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
- 1 středně velké rajče, drobně pokrájené
- 1 velké chilli papričky, drobně pokrájené a bez semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce posekané petrželky
- 1 lžíce limetkové či citronové šťávy
- sůl a pepř
Postup:
Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat. Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova). Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.
Na grilu:
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.
Zdroj: www.apetitonline.cz