Tuňákové steaky s okurkovým salátem

Tuňákové steaky s okurkovým salátem

Ingredience (4 porce):

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 steaky z tuňáka, každý o váze asi 150g

NA SALÁT:

  • 1 okurky
  • 2 jarní cibulky, pokrájené nadrobno
  • 1 středně velké rajče, drobně pokrájené
  • 1 velké chilli papričky, drobně pokrájené a bez semínek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžíce limetkové či citronové šťávy
  • sůl a pepř


Postup:

Olej nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj steaky a nechte je půl hodiny marinovat. Mezitím připravte salát: oloupanou okurku podélně rozřízněte a vydlabejte semínka. Dužinu pokrájejte nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Osolte, opepřete a dejte stranou.Pečete-li na grilovací pánvi, rozpalte ji a vložte do ní maso. Po dvou minutách ho otočte a pečte další dvě minuty. Čas pečení ovšem přizpůsobte tloušťce steaků (tuňák chutná nejlíp zbarvený do růžova). Po vyjmutí z pánve nechte steaky tři až pět minut odpočinout. Ozdobte okurkovou přílohou.
Na grilu:
Rozpalte gril a teprve pak vyjměte rybu ze sáčku a odkapejte přebytečný olej. Osolte, opepřete a opékejte po obou stranách necelé dvě minuty.

 

Zdroj: www.apetitonline.cz