Candát s bylinkovou omáčkou

Candát s bylinkovou omáčkou

 Ingredience:

  •         candát 4 porce (filety)
  •         mouka pšeničná hladká 2 lžíce
  •         olej
  •         máslo
  •         pepř mletý
  •         sůl
  •         fenykl 4 kusy
  •         smetana 4 decilitry
  •         česnek 1 stroužek
  •         olej olivový
  •         pepř mletý
  •         sůl

NA BYLINKOVOU OMÁČKU:

  •         olej olivový 1/2 decilitru
  •         petržel hladkolistá 1 kus
  •         rukola 1 hrst
  •         bazalka 6 listů
  •         oregano 1 snítka
  •         česnek 1 stroužek
  •         šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)

Postup:

Candáta osolíme, opepříme, obalíme v mouce, opečeme je z obou stran v pánvi na oleji s kouskem másla a uložíme v teple. Fenykly očistíme, nakrájíme spolu s česnekem na plátky a pomalu je orestujeme na olivovém oleji. Když začnou zlátnout, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a pomalu dusíme asi 5 minut. Fenykl odstavíme z ohně a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Všechny přísady na bylinkovou omáčku rozmixujeme na hladkou pastu, osolíme ji a opepříme. Na talíře rozdělíme fenykl na smetaně, přidáme opečené porce candáta a nakonec bylinkovou omáčku. Podáváme s různě upravenými brambory.

 

Zdroj: www.igurmet.cz