Ingredience (2 porce):
- 1 lžíce oleje
- 100g vařených krevet
- asi 5cm kousek zázvoru, opláchnutý a nastrouhaný (není nutné ho loupat)
- pořádná hrst velkých klíčků (mungo big nebo cizrnových)
- 4 jarní cibulky, pokrájené
- 4 vejce, prošlehaná vidličkou
- 1 lžíce sójové omáčky + trocha navíc
Postup:
Rozpalte olej ve woku či pánvi a půl minuty prudce smažte krevety, aby chytly barvu. Přisypte zázvor, klíčky a půl cibulek, pečte třicet vteřin, snižte plamen a na kraj pánve rozklepněte vejce. Až vejce ztuhnou, promíchejte je s ostatními surovinami. Přidejte sójovou omáčku a nechte ji pár vteřin prskat. Podávejte se zbytkem cibulky a dochuťte sójovou omáčkou.
Zdroj: www.apetitonline.cz